Locatie gegevens

Cotoneasterstraat 19a
8091 TT Wezep
Tel: 085-0876290

Ga naar Kinderopvang De Rode en Blauwe VlindersGa naar Peuteropvang De Gele VlinderGa naar Buitenschoolse Opvang De PraatjesmakersGa naar Vakantie BSO Buitenspel

Over IKC De Vlinder

SKO vormt samen met de basisscholen de Bron en de Spoorzoeker IKC de Vlinder. Deze bevindt zich in Zuid- West van Wezep.

Wat houdt het IKC in?

Bij ons op het IKC vinden wij het belangrijk dat het kind centraal staat. Dit houdt voor ons in dat we kijken naar de behoeften en de ontwikkeling van het kind. Wij kijken als team hoe wij uw kind optimaal kunnen begeleiden en stimuleren om het beste uit zichzelf te halen, hiermee beginnen we al op de babygroep.

Groene organisatie

SKO is een groene organisatie en wij vinden het belangrijk dat we respectvol omgaan met de natuur. Zo kunt u bij ons op de groepen zien dat wij veel gebruik maken van natuurlijke of recyclebare materialen. De peutergroep/ – opvang heeft een moestuin die zij gezamenlijk onderhouden. Doordat wij samen met de kinderen zorg dragen voor de planten in de moestuin, hopen wij dat zij leren dat de natuur ook aandacht nodig heeft om te groeien. De moestuin wordt per seizoen ingericht, dit kan ook thema gebonden zijn.

Gezond bezig

Niet alleen het zorg dragen voor de natuur vinden wij belangrijk, maar ook dat wij zelf gezond zijn. Zo hebben wij een gezond voedingsbeleid waarbij wij zoveel mogelijk fruit, groente of andere gezonde voedingsmiddelen nuttigen. Naast gezonde voeding vinden wij beweging ook erg belangrijk. Wij proberen minimaal een half uur buiten te spelen per dag, dit natuurlijk als het weer het toelaat. Buiten zullen verschillende activiteiten plaatsvinden, maar er is ook ruimte voor vrij spel.

Samenwerking tussen de groepen

Onze groepen liggen dicht naast elkaar binnen het gebouw. Doordat wij zo dicht bij elkaar werken, is de samenwerking ook nauw. De thema’s voor de peuters zullen niet ver van elkaar afwijken. Ook de babygroep probeert het een en ander op te pikken van de thema’s, denk aan knutselwerkjes of voorleesboeken.

Een ander voordeel van de nauwe samenwerking is de groepsverplaatsing/overgang van kinderen. Kinderen van de babygroep zullen het minder spannend vinden om naar de peutergroep/ – opvang te gaan, omdat de pedagogisch medewerkers en de lokalen al bekend zijn. Dit geldt ook voor kinderen van de peutergroep/ – opvang die naar de BSO gaan.

Kinderopvang De Rode en Blauwe Vlinders

Op het KDV verblijven kinderen van 0-4 jaar. We hebben een baby groep, de Rode Vlinder, voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 2. Daarnaast is er een peutergroep, de Blauwe Vlinder, voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 4.

Hoe bieden wij stimulering en uitdaging voor uw kind?

Dit doen wij door middel van het aanbieden van spelmaterialen, maar ook door activiteiten. Zo beginnen we al op de babygroep met uitdaging en stimulering en dit wordt verder aangeboden op zowel de peutergroep/ -opvang als de BSO. Op de peutergroep/ – opvang wordt gewerkt met VE, dit houdt in dat de kinderen die moeite hebben met hun taal- of sociale ontwikkeling extra begeleiding krijgen. U kunt er bij ons op het IKC vanuit gaan dat uw kind optimaal gestimuleerd en uitgedaagd wordt in de ontwikkeling.

Als de kinderen binnen komen mogen zij vrij spelen en als pedagogisch medewerkers sluiten wij aan bij het spel van de kinderen. Het ene moment spelen we samen op de grond met de autootjes om daarna met een ander kind een puzzel aan tafel te maken.
Daarna gaan we samen aan tafel zitten. Door middel van een liedje begroeten wij elk kind persoonlijk. Zo weet iedereen welke kinderen en medewerkers er die dag zijn, en elk kind voelt zich op die manier gezien. Vervolgens zingen wij samen een liedje voordat we fruit gaan eten.
Dan gaan we in de kring en doen we een activiteit die past bij het thema. Als het nodig is splitsen wij de groep bij de kring op, in leeftijd, ontwikkelingsniveau of interesses. Zo kunnen we de activiteit zo aan het kind aanbieden zodat hij of zij er plezier aan beleeft en er iets van kan leren.

Na de activiteit gaan we naar buiten, want bewegen vinden wij belangrijk. Hier mogen de kinderen hun eigen ding doen, zolang het veilig is voor alle kinderen. De fietsjes en tractors zijn favoriet, maar ook de zandbak met buitenkeukentje is vaak een drukke plek. Andere kinderen willen graag voetballen, in de tunnel spelen of stoeien in het gras. Als pedagogisch medewerkers staan wij op een overzichtelijke plek waar we het hele plein kunnen overzien, en anderen sluiten aan op de plek waar de kinderen spelen. Hoe lang wij buiten spelen is weersafhankelijk. Voordat we naar binnen gaan helpt elk kind met het opruimen van het speelgoed en zingen we een liedje waarbij we ons zelf schoon stampen, kloppen en springen.

Eenmaal binnen trekt elk kind zijn jas en schoenen uit. We stimuleren de kinderen om dit zoveel mogelijk zelf te doen. Als het nog niet lukt doen we het eerst samen en kan het kind later proberen het zelf te doen. De hele dag door stimuleren wij de zelfstandigheid van de kinderen door activiteiten voor te doen, samen te doen en uiteindelijk zelfstandig te kunnen laten doen.

Voordat we gaan eten gaan we eerst plassen of luiers verschonen en onze handen wassen.

Voor het eten zingen we samen weer een liedje. Dan mogen de kinderen zelf proberen de boter op hun broodje te smeren, uiteraard helpen wij ze hierbij. Als alle buikjes vol zijn en de gezichtjes schoon worden de kinderen die nog slapen naar bed gebracht. De andere kinderen mogen vrij spelen. Als de kinderen weer wakker worden sluiten zij aan bij het vrij spelen. Daarna gaan we samen weer fruit eten en een boek lezen en/of liedjes zingen. En langzaamaan worden sommige kinderen dan alweer opgehaald.

Informatie

Openingstijden

gehele week van 7:00 uur tot 18:00 uur

E-mail

info@skgo.nll

Telefoon: 038-3762344

LRK-nummer
237027768

GGD-rapport

Download GGD rapport Kinderopvang IKC Zuid-West

Oudere rapporten kunt u vinden via de website van de GGD. U zoekt dan op GGD inspectierapporten, registratie: hier kunt u het LRK nummer van de locatie invullen.

Peuteropvang De Gele Vlinder

Peuteropvang de Gele vlinder is ontstaan door de samenvoeging van peuteropvang de Bron (verbonden aan Chr. basisschool de Bron) en peuteropvang de Spoorzoeker (verbonden aan chr. basisschool de Spoorzoeker). Door het nieuw te bouwen IKC zijn deze twee peuteropvang voorzieningen samengevoegd tot één IKC peuteropvang; de Gele Vlinder.

Bij peuteropvang ‘de Gele Vlinder’ staat de ontwikkeling van uw kind voorop. Wij bieden een veilige, liefdevolle en uitdagende omgeving aan om uw kind optimaal te stimuleren in zijn/haar ontwikkeling.

Wij bieden dagelijks activiteiten aan die verschillende ontwikkelingsgebieden van uw kind stimuleren. Hierbij kunt u denken aan kringactiviteiten, knutselwerkjes en spelletjes. We werken met thema’s die wij overnemen van peuterplein, maar wij bedenken zelf ook thema’s. Bij het bedenken van deze thema’s kijken we naar de behoeften van de kinderen, maar ook wat actueel is te zien in hun directe omgeving.

Op de groep staan per dag twee pedagogisch medewerkers die uw kind met open armen verwelkomen en begeleiden in hun ontwikkeling. Elk kind wordt gekoppeld aan een pedagogisch medewerker, het is de taak van de PM’er om de ontwikkelingen van uw kind bij te houden. Zo weet u als ouder waar u terecht kunt voor vragen en dergelijke.

Iedere dag wordt er vanuit een vast ochtendritme gewerkt. Bij ons op de peuteropvang hebben wij een zogenaamde  (vrij)  spel- en speel, een kring, een activiteit en een eet- en drink moment. De ochtend wordt hierdoor voorspelbaar voor elk kind. Elke dag is peuteropvang van maandag tot vrijdagochtend geopend. Er is plek voor 16 kinderen op een ochtend.

Verder zijn wij ook een groene organisatie. Dat houdt in dat wij bewuste materialen voor op de groep uitkiezen en maken wij veel gebruik van duurzame of natuurlijke materialen. We ontdekken graag nieuwe dingen uit de natuur en besteden hier ook aandacht aan. We hebben zelfs een stukje van de natuur naar binnen gehaald door middel van een spectaculair fotobehang.

Bij ons op de groep eten we gezond, hierbij kun je denken aan fruit of groente. Ook de PM’ers doen hier aan mee, omdat zij op deze manier het goede voorbeeld geven aan de kinderen.

Informatie

Openingstijden

E-Mail: 

info@skgo.nl

Telefoon: 038-3762344

LRK-nummer
197886462

GGD-rapport

Download GGD rapport De Gele Vlinder

Oudere rapporten kunt u vinden via de website van de GGD. U zoekt dan op GGD inspectierapporten, registratie: hier kunt u het LRK nummer van de locatie invullen.

Buitenschoolse Opvang De Praatjesmakers

Deze BSO bestond van oorsprong uit BSO Deugniet (verbonden aan basisschool de Bron en BSO Eigenwijs (verbonden aan basisschool de Meidoorn). Samen zijn zij bij de start van het IKC samengevoegd tot BSO Praatjesmakers.

Op onze professionele BSO gaan we elke dag op avontuur. We hebben een uitdagend en afwisselend activiteiten programma precies afgestemd op het kind. We spelen, knuffelen, maken vriendjes, leren nieuwe vaardigheden en ontdekken nieuwe talenten.

Onze organisatie is een ‘groene organisatie’ wat betekent dat we ons bezighouden met het milieu en de natuur. Vandaar dat je op onze groep ook veel natuurlijke elementen terug vindt zoals een mooie boswand en veel natuurlijke kleuren en materialen.

Als de kinderen bij ons binnenkomen gaan we eerst even lekker stoom afblazen en dan gaan we gezellig samen fruit eten en drinken. Soms hebben we een verjaardag te vieren. Alles wel gezond natuurlijk! Daarna gaan we afwisselend binnen of buiten spelen, knutselen of, als een kind daar allemaal geen zin in heeft, gewoon lekker relaxen met een boekje op de bank. We stimuleren wel maar niks moet. Door de grote verscheidenheid aan activiteiten die we aanbieden hoeft een kind zich bij ons nooit te vervelen. We vinden het heel belangrijk dat het kind zich op onze BSO thuis voelt en zichzelf kan zijn. Een thuis gevoel creëren is onze prioriteit.

We hebben het hele jaar door verschillende thema’s /workshops die op dat moment actueel zijn en we besteden natuurlijk ook aandacht aan verjaardagen die gezellig gevierd worden met de hele groep.

Wij zijn vooral trots op het feit dat de kinderen zich bij ons op hun gemak en thuis voelen. Dat ze zich kunnen ontwikkelen maar ook gewoon lekker even bij je op schoot kunnen kruipen om even helemaal niks te doen.

Alle ouders krijgen middels het ouderportaal een update over hoe het bij de BSO is geweest. Zo houden wij de ouders naast de mondelinge overdracht betrokken bij onze BSO opvang.

Informatie

Openingstijden

gehele week van 7:00 uur tot 18:00 uur

E-mail

info@skgo.nl

Telefoon: 038-3762344

LRK-nummer
243890230

GGD-rapport

Download GGD rapport De Praatjesmakers

Oudere rapporten kunt u vinden via de website van de GGD. U zoekt dan op GGD inspectierapporten, registratie: hier kunt u het LRK nummer van de locatie invullen.

Interesse?

Interesse in Kinderopvang bij SKO? Neem dan contact met ons op voor bijvoorbeeld het plannen van een rondleiding, bij vragen over de inschrijving of alle andere vragen over onze opvang.

Bij ons is er voor ieder kind een plek!