Locatie gegevens

Ruitersveldweg 10BG
8091 HV  WEZEP
Tel: 085-0876292

Ga naar Peuteropvang De RankGa naar Buitenschoolse Opvang Bengels

Peuteropvang De Rank

Wij zijn gevestigd in Christelijke basisschool de Rank aan de Ruitersveldweg 10 in Wezep en bieden peuteropvang op de maandag-, dinsdag-, woensdag-, en vrijdagochtend aan peuters van 2 tot 4 jaar. Onze groep is vrolijk ingericht met verschillende speelhoeken. We hebben een mooi speelplein en spelen graag buiten.

Bij de Rank werken we met de erkende VE methode Uk & Puk ( Voorschoolse Educatie), waarmee we de ontwikkeling van je kind op verschillende gebieden stimuleren. Door de goede samenwerking met basisschool de Rank is de overgang tussen peuteropvang en school niet groot. De groep bestaat uit maximaal 16 peuters per ochtend.

Een korte blik op onze dagindeling

We starten in de beginkring om elkaar te begroeten, een verhaal uit de peuterbijbel te luisteren en een activiteit uit Uk & Puk te doen. Daarna gaan de peuters een knutselwerkje maken, spelen in de klas en huishoek in de hal tot 10.00 uur, daarna opruimen en eten en drinken in de kring. Met goed weer spelen we buiten op het plein en met minder goed weer in de gymzaal. Tegen 11.50 gaan we kort in de eindkring om af te sluiten en elkaar gedag te zeggen. Om 12.10 lopen we samen naar het hek.

We werken met thema’s uit Uk & Puk en zorgen voor variatie hierin. Informatiebrieven en woordenlijsten van de thema’s worden gemaild naar de ouders om hen ook goed te betrekken hierbij. Dagelijks worden foto’s van activiteiten via het ouderportaal gedeeld.

Verder is er aandacht voor de verjaardagen van de peuters en worden deze uitgebreid gevierd in de kring door middel van de handpoppen wordt het elke keer een feest voor de hele groep!

De overige feesten die gevierd worden:

  • Nationaal Schoolontbijt en Sinterklaasfeest (in samenwerking met de basisschool)
  • Kerstontbijt
  • Paasontbijt
  • Koningsoptochtje
  • Zomerfeest

Onze oudercommissie ondersteunt ons bij de verschillende feesten en er zijn overlegmomenten waarin geëvalueerd wordt en nieuwe activiteiten besproken worden.

We hebben aandacht voor het individuele kind en zijn/haar ouders en vinden persoonlijk contact belangrijk om de ontwikkeling op een goede manier te ondersteunen. De ouderbetrokkenheid is belangrijk en daarom proberen we regelmatig met de ouders een gesprek te hebben over hoe het thuis gaat en wat we ervaren op de groep.

De ouders van VE-kinderen ontvangen het stimuleringsplan via de mail en er vindt elk kwartaal een gesprek plaats met hen, het CJG, de VE- coördinatrice en een p.m.-er.

We doen ons werk met veel plezier en heten u van harte welkom!

Informatie

Openingstijden

ma/di/woe/vrij van 8.15 tot 12.15 uur

E-mail

info@skgo.nl

LRK-nummer

472840745

GGD-rapport

Download GGD rapport De Rank

Oudere rapporten kunt u vinden via de website van de GGD. U zoekt dan op GGD inspectierapporten, registratie: hier kunt u het LRK nummer van de locatie invullen.

Buitenschoolse Opvang Bengels

Bij BSO Bengels staat huiselijkheid en gezelligheid hoog in het vaandel. We streven ernaar om te leren luisteren naar elkaar en elkaar te leren accepteren in denken en doen. Want ieder kind mag zichzelf zijn. Wij willen daarom graag ondersteuning bieden om nieuwe vaardigheden te leren ontwikkelen. Wat wij belangrijk vinden is dat elk kind de aandacht krijgt, want hij/zij verdient het.

BSO Bengels is onderdeel van een ‘groene’ organisatie en heeft aandacht voor het milieu en gezonde voeding.  Zo maken wij met de kinderen regelmatig uitstapjes om te ontdekken wat er buiten zoal te zien is. Of bieden bv een activiteit aan die met gezonde voeding te maken heeft. Het onderdeel sport en bewegen valt hier ook onder. Wij hebben een samenwerking met “Goed Bezig Oldebroek”, die met hun sportcoaches helpen om een gezonde en actieve omgeving te creëren . Iedere 3 maanden komt een medewerker van Goed Bezig op de BSO om samen leuke buiten activiteiten te doen! Deze activiteiten werken als inspiratie voor de medewerkers en de kinderen om ook tussendoor actief te blijven.

Dagindeling

De kinderen komen van basisschool Rank zelf naar de BSO. Kinderen van een andere locatie worden opgehaald en kinderen die net nieuw zijn op de BSO halen wij uit de klas. Als de kinderen bij de BSO binnenkomen mogen ze even “stoom” afblazen, waarna we aan tafel gaan om fruit te eten en te drinken. Dit moment van de middag is belangrijk voor ons; nemen we ook de tijd voor. Jong en oud zit door elkaar heen en wat levert dat mooie gesprekken op! Soms is er een verjaardag te vieren en wil een kind graag trakteren. Daarna krijgen de kinderen uitleg over de aangeboden activiteit. Ze mogen zelf beslissen over het wel of niet meedoen hieraan. Wel wordt er geprobeerd om hen te motiveren/stimuleren om toch mee te doen Maar na een drukke schooldag trekt het ook wel om naar buiten te gaan of lekker te relaxen op de bank met een boek. Knutselen met allerlei materiaal of een gezelschapsspel doen met elkaar; het kan allemaal bij Bengels.

We zijn trots op het feit dat we bij Bengels merken dat de kinderen zich op hun gemak voelen bij ons; Dit uit zich vooral in het samen plezier hebben en het behulpzaam zijn naar elkaar, ondanks de verschillende leeftijden! Jong en oud door elkaar; een mooie manier om  hen in hun ontwikkeling te ondersteunen.

Op ma/di/do van 14:30-18:00 uur zijn alle kinderen van harte welkom om bij ons bij de BSO te komen spelen!

Informatie

Openingstijden

ma/di/do van 14:30-18:00 uur

E-mail

info@skgo.nl

LRK-nummer

178295012

GGD-rapport

Download GGD rapport Bengels

Oudere rapporten kunt u vinden via de website van de GGD. U zoekt dan op GGD inspectierapporten, registratie: hier kunt u het LRK nummer van de locatie invullen.

Interesse?

Interesse in Kinderopvang bij SKO? Neem dan contact met ons op voor bijvoorbeeld het plannen van een rondleiding, bij vragen over de inschrijving of alle andere vragen over onze opvang.

Bij ons is er voor ieder kind een plek!