Locatie gegevens

Noordsingel 72
8091 WD  WEZEP
Tel: 085-0876289

Ga naar Kinderopvang DwerguilenGa naar Peuteropvang UilenhorstGa naar Buitenschoolse Opvang Wijsneus

Kinderopvang Dwerguilen

Kinderopvang bij de Dwerguilen gaat uit van de flexibele of democratische opvoedingsstijl.
Dat wil zeggen dat wij de behoeftes van het kind centraal stellen, maar er worden wel grenzen gesteld. Er wordt een gezonde middenweg gezocht tussen de behoeftes van het kind, de grenzen van de opvoeder en dat wat kan omdat er sprake is van groepsopvoeding. Een kind laten merken dat het wordt geaccepteerd is iets dat kenmerkend is voor de flexibele opvoedingsstijl.

De Dwerguilen is een verticale groep voor kinderen van 0-4 jaar. Samen met BSO Wijsneus en Peuteropvang de Uilenhorst zitten we bij basisschool de Uilenhorst in. Het leuke daarvan is dat broertjes en zusjes elkaar vaak kunnen zien.

De overgang naar de basisschool is hier dan ook extra vertrouwd, want alles is bekend en iedereen kent elkaar omdat het kleinschalig is. Het leuke van deze groep is dat de grotere kinderen de kleinere kinderen al helpen en dat de kleinere kinderen zich optrekken aan de grotere kinderen. Samen zijn we 1 gezellige groep.

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is de Dwerguilen geopend van 07.00 – 18.00 uur. Er kunnen maximaal 12 kinderen op de groep samen met 2 pedagogisch medewerkers.

We beginnen de dag met vrij spelen in de huishoek, bouwhoek of spelen bv. met duplo of puzzels. Tot 9.15 kunnen de kinderen gebracht worden. Tegen 9.30 eten we gezamenlijk fruit aan tafel en daarna gaan we in de kring. We lezen een boekje en doen een activiteit dat past bij het thema, want elke 6 weken werken we met een nieuw thema uit Uk & Puk. Dan gaan we buiten spelen, in de zandbak of met de fietsjes. Tegen 11.00 knutselen we vaak nog wat leuks wat bij het thema hoort. Om 11.30 gaan we samen eten. sMiddags doen de meesten een middagdutje en spelen de grotere kinderen bv een spelletje. Tegen 15.00 eten we samen fruit en zingen we liedjes. Soms doen we nog een activiteit of we gaan nog even buiten spelen. Tussendoor geven we de baby’s een fruithapje of een flesje en is er tijd voor een slaapje of een knuffel- en speelmoment.

En dan is het al weer tijd, want tussen 16.30 en 18.00 worden de kinderen opgehaald.

Informatie

Openingstijden

ma/di/do/vrij van 7:00-18:00 uur

E-mail

info@skgo.nl

LRK-nummer

111659619

GGD-rapport

Download GGD rapport Dwerguilen

Oudere rapporten kunt u vinden via de website van de GGD. U zoekt dan op GGD inspectierapporten, registratie: hier kunt u het LRK nummer van de locatie invullen.

Peuteropvang Uilenhorst

Wanneer je kind 2 jaar wordt wil het steeds vaker spelen met leeftijdsgenootjes, vriendjes maken, meer uitgedaagd worden om te spelen. Een nieuwe wereld gaat er voor ze open. Een hele belevenis voor de kinderen. Bij ons op peuteropvang Uilenhorst is dat allemaal mogelijk. Wij zorgen voor een veilige, plezierige en gezellige omgeving waarin uw kind de tijd en ruimte krijgt om de wereld en zichzelf te ontdekken. De eigenheid en eigenwaarde van elk kind vinden wij hierbij heel belangrijk.

We begeleiden de kinderen in hun ontwikkeling, helpen de kinderen daar waar nodig is om te groeien en zelfstandig te worden. Dit alles door speelgoed gericht op de interesse en ontwikkeling van elk kind. We hebben een huishoek, een bouwhoek, een leeshoek. Hier kunnen de kinderen de wereld nabootsen en hun eigen spel spelen. Er is een diversiteit aan ontwikkelingsmateriaal waarmee de kinderen zich verder kunnen ontwikkelen. Kom gerust eens kijken en de sfeer te proeven.

Met behulp van het ontwikkelingsprogramma Uk & Puk laten we de kinderen spelenderwijs kennismaken met taal, muziek, knutselen, bewegen. In periodes van ongeveer 4 weken worden thema’s gebruikt die dicht bij het kind staan, zoals o.a.: de familie, je lichaam, de seizoenen, ziek zijn, huisdieren, het verkeer. Hierbij is aandacht voor hun sociaal-emotionele ontwikkeling, lichamelijke ontwikkeling, hun creativiteit en de motorische ontwikkeling.  Via een ouderbrief worden jullie op de hoogte gehouden van wat er gedaan wordt.

Bij het wegbrengen en ophalen proberen we tijd te maken voor een kort praatje. Daarnaast is er altijd de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een gesprek, wanneer dat wenselijk is.

Wanneer uw kind 3 en 4 jaar wordt vullen wij een overdrachtsformulier in. U wordt uitgenodigd om dit samen door te kijken. Dit formulier gaat, met jullie goedkeuring, ook mee naar de basisschool van uw kind.

VE locatie

Soms blijkt dat een kind wat extra aandacht nodig heeft. Dit kan zijn omdat zijn spraak / taal wat achter blijft, of het kind heeft moeite om zich aan te passen in een groep. Ook kan het zijn dat er in de thuissituatie wat moeilijkheden zijn, dan kan een kind bij ons in de VVE (Vroeg Voorschoolse Educatie) geplaatst worden. Er is dan een nauw contact met de ouders hoe wij het best de hulp kunnen bieden voor het kind.

Doordat wij bij de basisschool in zitten is er een direct contact met de leerkrachten. Dit maakt het , wanneer uw kind 4 jaar wordt, makkelijker om de stap naar groep 1 te maken. Ze weten al een beetje hoe het is en ze kennen ook al wat kinderen nog vanuit hun po-groep.

Voel je welkom bij PO Uilenhorst en kom gezellig bij ons spelen.

Informatie

Openingstijden

ma/wo/do/vr

E-mail

po-uilenhorst@skgo.nl

LRK-nummer

337586597

GGD-rapport

Download GGD rapport Uilenhorst

Oudere rapporten kunt u vinden via de website van de GGD. U zoekt dan op GGD inspectierapporten, registratie: hier kunt u het LRK nummer van de locatie invullen.

Buitenschoolse Opvang Wijsneus

BSO wijsneus is gevestigd in de Uilenhorst school in Wezep. Wij zijn geopend op de maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag. Wij hebben 2 mooie groepen een 7 – groep en een 7+ groep. De groepen zijn zo ingedeeld om voor de kinderen de juiste uitdaging te kunnen bieden. In de 7 – groep hebben wij een poppenhoek en een bouwhoek, maar ook een hele mooi relaxruimte.

Bij de 7+ groep hebben wij ook een mooie grote ruimte, deze is te vinden in de gymzaal van school. Deze ruimte bouwen wij iedere dag om tot een mooie BSO ruimte voor de 7+ kinderen. Ook heeft de 7+ groep een mooie relax ruimte, deze zit boven. Hier kunnen de 7+ kinderen lekker een filmpje kijken of gewoon lekker relaxen.

Dagindeling

Beginnen om:

14:30: de kinderen komen van basisschool Uilenhorst zelf naar de BSO. Kinderen van een andere locatie worden opgehaald. Kinderen die net nieuw zijn op de BSO halen wij uit de klas.

14:30 – 15:00: Eerst eten we gezamenlijk een stuk fruit aan tafel

15:00 – 16:30:  Daarna is er tijd voor een workshop of wij gaan met ze allen weg naar de speeltuin of andere leuke uitjes. (Wij maken hiervoor vaak een planning zodat duidelijk is welke activiteiten wij gaan doen)

16:30 – 18:00: Chill en relax time. Vanaf nu heb je inloop van ouders om de kinderen op te komen halen.

Waar besteden wij aandacht aan?

Wij zorgen voor een fijne en veilige omgeving voor jong en oud. Alle kinderen kunnen hier zich zelf zijn en fijn ontwikkelen. Ook zijn wij trots op dat er speciale plekjes zijn voor jong en oud. Zo kunnen de oudere kinderen fijn zelf hun spel spelen die de jongere kinderen misschien nog niet kennen. Ook bieden wij veel buiten speel spelletjes aan, wij vinden het heel belangrijk dat de kinderen buiten in de frisse lucht spelen. Heerlijke uitjes naar de speeltuin, en het bos doen wij ook met de BSO.

Wij zijn trots op

  • De fijne speelomgeving, beweegomgeving bieden. Wij hebben een samenwerking met “Goed Bezig Oldebroek”, die met hun sportcoaches helpen om een gezonde en actieve omgeving te creëren . Iedere 3 maanden komt een medewerker van Goed Bezig op de BSO om samen leuke buiten activiteiten te doen! Deze activiteiten werken als inspiratie voor de medewerkers en de kinderen om ook tussendoor actief te blijven.
  • Ook mogen wij zeer trots zijn op de typecursus die alleen op BSO Wijsneus wordt gegeven. Vaak mogen wij deze in een klaslokaal van school geven.
  • Wij zijn trots op een goede samenwerking met de school

Informatie

Openingstijden

ma/di/do: 14:30-18:00 uur, vrij: 12:00-18:00 uur, VSO: ma/di/do/vrij: 7:00-8:30 uur

E-mail

wijsneus@skgo.nl

LRK-nummer

212387716

GGD-rapport

Download GGD rapport Wijsneus

Oudere rapporten kunt u vinden via de website van de GGD. U zoekt dan op GGD inspectierapporten, registratie: hier kunt u het LRK nummer van de locatie invullen.

Interesse?

Interesse in Kinderopvang bij SKO? Neem dan contact met ons op voor bijvoorbeeld het plannen van een rondleiding, bij vragen over de inschrijving of alle andere vragen over onze opvang.

Bij ons is er voor ieder kind een plek!