Locatie gegevens

Bovenheigraaf 59bg
8095 PA ’t LOO
Tel: 085-0876294

Ga naar Peuteropvang Kukeluussien

Peuteropvang Kukeluussien

Als uw kind twee jaar is, staat het te trappelen om de wereld te verkennen. Er is zoveel te zien en te ontdekken. Vanaf 2 tot 4 jaar is uw kind van harte welkom om bij peuteropvang Kukeluussien op ontdekkingstocht te gaan: spelen, leren en vriendjes maken!

Bij peuteropvang Kukeluussien besteden we veel zorg en liefdevolle aandacht aan ieder kind. We kijken naar wat de behoeftes van de kinderen zijn en spelen hierop in met allerlei leerzame, gezellige, rustige en energieke activiteiten.

We nemen ze mee door middel van leuke thema’s die ze herkennen, zoals: wie ben ik, op vakantie gaan, ziek zijn, verjaardag vieren, winter/lente/zomer/herfst, uit logeren gaan en nog veel meer leuke en uitdagende activiteiten. We zingen uit volle borst, dansen, bewegen erop los en ontdekken nieuwe dingen door uitdagend en creatief ontwikkelingsmateriaal die we op de peuteropvang hebben. Natuurlijk proberen we ook iedere dag even een frisse neus te halen, lekker buiten spelen, rennen en springen. De natuur ontdekken en  ‘werken’ in onze moestuin.

Iedere dag wordt er vanuit een vast ochtendritme gewerkt. Bij ons op de peuteropvang hebben wij een zogenaamde  (vrij)  spel- en speel, een kring, een activiteit en een eet- en drink moment. De ochtend wordt hierdoor voorspelbaar voor elk kind. Kukeluussien is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdagochtend geopend en er is plaats voor 16 kinderen per ochtend.

Alle kinderen inspireren óns als pedagogisch medewerkers en wij proberen dit weer toe te passen in onze omgang met de peuters én hun ouders. We proberen de kinderen zoveel mogelijk zelfstandigheid aan te bieden, we helpen uiteraard daar waar nodig is en betrekken alle ouders in de ontwikkeling van hun kind. Bij het brengen en halen maken we altijd even tijd om ‘bij te praten’.

We maken hier enorm veel plezier met elkaar en leren daar ook nog eens heel veel van! We werken op de peuteropvang met de methode Uk & Puk. In deze methode wordt er spelenderwijs kennis gemaakt met: taal, denken, lichamelijke ontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling en het functioneren in een groep. Op onze locatie bieden we ook ‘Voor-en vroegschoolse Educatie’ aan. Extra aandacht voor de kinderen die dat nodig hebben, op welk gebied dan ook. Omdat we een goede samenwerking hebben met de basisschool, verloopt de stap naar het basisonderwijs zo soepel mogelijk en dat is fijn voor de kinderen. Ze weten al hoe het werkt in groep 1! Ze hebben hun peuteropvang diploma dik verdiend!

Maar eerst….genieten bij peuteropvang Kukeluussien!

Informatie

Openingstijden

ma/di/wo/vr van 8:15-12:15 uur

E-mail

info@skgo.nl

LRK-nummer

884002986

GGD-rapport

Download GGD rapport Kukeluussien

Oudere rapporten kunt u vinden via de website van de GGD. U zoekt dan op GGD inspectierapporten, registratie: hier kunt u het LRK nummer van de locatie invullen.

Interesse?

Interesse in Kinderopvang bij SKO? Neem dan contact met ons op voor bijvoorbeeld het plannen van een rondleiding, bij vragen over de inschrijving of alle andere vragen over onze opvang.

Bij ons is er voor ieder kind een plek!